И "Сините Акули" стягат редици за Сливен

Искаме да поканим всички хора, които се колебаят или пък са решили да не идват в неделя с нас - се казва в отвореното писмо

Привържениците на Черноморец също се подготвят за поредното бургаско дерби. Според очакванията до момента, поне около 3 000 ще бъдат зрителите на най-интригуващия мач през последните години за феновете от Бургас. Преди дни „зелените” призоваха за подкрепа на отбора в дербито. Сега и „сините” стягат редици за мача на годината.

Ето и пълния текст на отвореното писмо до спортната общественост на Бургас, написано от феновете на Черноморец:

 

"Уважаема спортна общественост, граждани на Бургас, на прага сме на второто градско дерби от 7 години насам. Всяко дерби по цял свят е нещо много повече от футболна среща, повече от мач. Във всяко дерби се доказват идентичност, вярност, а много често и комплекси. Черноморец и неговите привърженици нямат нужда от нищо такова, защото марката ни е доказала вече почти 100 години, че точно тя е спортната гордост на града и региона. Хиляди хора са били част от идеята Черноморец през годините в различни моменти от историята на града и страната и именно заради ясната ни идентичност и вяра Черноморец е оцелял, има го и ще върви напред и нагоре.

Каквито и съмнителни субекти се докоснаха до футбола и до клуба, ние никога не сме спирали да знаем, че сме акули завинаги. Искаме да поканим всички хора, които се колебаят или пък са решили да не идват в неделя с нас, да направят тази крачка към футболния мач, който противопоставя Черноморец и другият отбор в града. Ние ви гарантираме, че ще бъдете част от страхотно шоу, ще се забавляваме заедно, ще покажем кои сме и няма от какво да се страхувате.

Защото публиката на Черноморец е цивилизована, с ясни ценности, не се идентифицира с хулигански прояви, не напада жени и деца по ъглите и тъмните улици. Публиката на Черноморец винаги е била пример за толерантност и трезва оценка на всяка ситуация и няма нужда от манипулативни кампании, за да обича клуба си. Ние от Обединеният клуб на привържениците на " Черноморец " Бургас - " Сините Акули ", ви каним да се присъедините към почти вековния спортен символ на нашия град и да дадете моралната си поддръжка за синия отбор в Бургас . Купите и титли са важни, но не са всичко. Много повече от тях са гордостта, че си част от уникалната атмосфера на Бургас и на мачовете на футболния ни отбор."

Не забравяйте, че ВИНАГИ можете да бъдете част от НАЙ-ГОРЕЩОТО място на стадиона - агитката на акулите!

"Подкрепи своя град и своя отбор! Бъди от Черноморец Бургас!",завършва обръщението на Обединен клуб на привържениците на Черноморец Бургас - Сините Акули.