Нафтата изпусна трите точки срещу Любимец в края

Двубоят се разви добре за нефтохимик, който чрез Деян Христов откри резултата още в 23-та минута

Отборът на Нефтохимик бе близо до първа победа от 2 август насам, когато шейховете се наложиха над Черноморец в градското дерби. Днес момчетата на Атанас Атанасов можеха да си тръгнат от Любимец с трите точки, но дузпа в 81-та минута донесе равенството за тима на домакините за крайното 1:1.

Иначе двубоят се разви добре за гостите, които чрез Деян Христов откриха резултата в 23-та минута. Нападателят отправи удар от около 20 метра, вратарят на домакините не успя да хване топката и тя се озова в мрежата му. Домакините опитаха да се върнат в мача но Петър Денчев и защитниците пред него се справиха с опасностите. Голмайсторът  Христов още на два пъти до края на полувремето обстрелва вратата на домакините, но без успех.

През второто полувреме домакините опитаха да усилят натиска към вратата на Денчев, като опасни удари отправиха Орлинов, Тевия и Дончо Атанасов, които обаче бяха спасени от вратаря на Нефтохимик. След няколко опасности в 80-та минута при центриране пред вратата на гостите топката удари в ръката Петър Патев и главният съдия Георги Игнатов посочи бялата точка за изпълнение на дузпа. Тодор Колев стреля силно и точно и успя да възстанови равенството. До края на двубоя и двата отбора не успяха да променят равенството.

Със спечелената точка Нефтохимик има в актива си 9, но продължава да заема незавидното предпоследно 13-то място в класирането.