Вдигат такса битови отпадъци

Мисия

31-10-2013, 09:11

Снимка:

община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Планът за квартал Бедечка отново на фокус

Такса битови отпадъци влиза на сесия на ОбС

Ще прегласуват ПУП на кв. Бедечка

Размерът на таксата за битови отпадъци за 2014г. ще бъде разгледан днес на сесия на ОбС Стара Загора. Предложението, което ще разглеждат общинските съветници е такса смет за гражданите да се повиши от 1,2 на 1,5 промила, а за бизнеса - от 3 на 3,5 промила.

Промяната на ПУП на квартала ще се прегласува на днешното заседание, поради оспорване на гласуването на септемврийската сесия на местния парламент. Четирима от собствениците на терени в кв. „Бедечка", които не бяха включени в ПУП отказват да бъдат обезщетени с други имоти, предложени от Общинския съвет. Според собствениците местата на техните имоти не са равностойни на предлаганите им. Емил Христов уточни, че отказът на собствениците няма да има последствия за ПУП на квартала. Прегласуването му ще бъде окончателно.

На първо четене съветниците ще гледат Наредбата за наградите и отличията в община Стара Загора. Званието Почетен гражданин на Стара Загора е единственото, което ще се присъжда от Общинския съвет, а всички останали от кмета. Предлага се наградата „Николай Лилиев" да получи Виолета Бончева. Отборът по електроника на Професионална гимназия „Джон Атанасов" са колективните носители на наградата „Икар", индивидуалната е за студента Иван Петев, който спечели състезанието по публична реч в София и завоюва второ място в Лондон.

Взето е и решение за отправяне на официално писмо до министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева за безвъзмездно прехвърляне на активите на Специализираната болница за пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора на държавата. Предложението е подкрепено от всички членове на Председателския съвет и влиза в дневния ред на заседанието днес.

62 са точките в дневния ред на заседанието на местния парламент.