Разпределят местата за Коледните и Новогодишните базари

Мисия

31-10-2013, 09:37

Снимка:

община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разпределиха търговските маси в новия градски пазар

Заявления се приемат от 11 до 20 ноември

14 места са определени тази година за организиране на Коледни и Новогодишни базари. Те се организират в периода от 1 декември до 31 декември.

На 27 места, определени за продажба на коледни елхи, е разрешено да се търгува само с детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари, бира, вино и пакетирани захарни изделия. Там е забранена продажбата на: цигари и твърди алкохолни напитки, пиротехнически изделия и взривни вещества, които създават опасност за живота и здравето на гражданите, конфекция, трикотаж, бельо. Заповедта на кмета на общината Живко Тодоров предвижда още продажбата на плодове и зеленчуци да се извършва на територията на Общинските пазари, както и на утвърдените със схеми микропазари.

Разрешенията за поставяне на временни преместваеми съоръжения се издават от отдел „Административни бюра”  след представяне на необходимите документи: заявление за участие; ксерокопие на Удостоверение за регистрация на фирма от „Агенция по вписванията”;

удостоверение за липса на данъчни задължения, по чл. 87 ал. 6, издадено от НАП не по-рано

от 30 дни от датата на подаване на Заявление за участие и удостоверение за липса на

задължения към Община Стара Загора, издадено не по-рано от 14 дни от датата на подаване на

Заявление за участие.

Заявления за участие в Коледните и Новогодишни базари се приемат от 11.11.2013 г. до 20.11.2013 г. /вкл./ в административните бюра. Таксите за ползваната площ се заплащат в касите на административните бюра и в касата на Община Стара Загора.