1000 лева за пакет вафли?

Крими

31-10-2013, 12:01

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Алоизмамници със супер удар: Старец им даде 11 хиляди

Алоизмамници я подвели, че това са лекарства, пратени от внука и от Щатите

89-годишна бургазлийка брои 1000 лв. на непознат за пакет с шоколадови вафли, подведена от алоизмамник, че това са лекарства, които внукът й изпратил от Щатите.

Случката се разиграла на 29-и около 17 ч., когато възрастната жена получила обаждане на домашния си телефон от телефонен мошеник, представил се за нейния внук.

Той я информирал, че по свой познат й е изпратил колет с лекарства, за които тя трябвало да му плати тлъстата сума.

Жената и за миг не се усъмнила в истинността на думите и щом на вратата й се появил непознат мъж с пакетче в ръце, тя му дала пачката и прибрала колета.

Малко след това "внукът от САЩ" отново позвънил на бабата и й казал, че трябва да доплати още 3 бона мито за колета във Велико Търново.

"Внукът" я инструктирал да не се обажда на никого докато пътува и обещал да й звънне по мобилния телефон, за да й даде допълнителни указания.

Наивната старица се качила на такси от жп гарата и тръгнала към Търново, сочат данните от полицията. Естествено обаче не получила ново обаждане и се върнала обратно в Бургас.

Едва след като се прибрала в дома си, жената все пак отворила колетчето и с изненада установила, че то е пълно с шоколадови вафли.

Тогава старицата разбрала, че е била измамена и се обадила в полицията.