Окупаторите от БСУ се обединиха! Искат оставката на кабинета Орешарски

Мисия Бургас

31-10-2013, 14:17

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаски актьори рамо до рамо с "ранобудните студенти"

И БСУ подкрепи протестиращите студенти

Студентите обясниха разминаванията помежду си вчера с липсата на комуникация, а не в различия на позиците

Бургаските студенти, които вече трети ден са окупирали зала 222 в БСУ най-после категорично заявиха, че като "ранобудните" си колеги от София искат оставката на кабинета Орешарски. 

Те обясниха разминаванията помежду си вчера с липсата на комуникация, а не в различия на позиците.

"Аз искам оставката на това правителство", заяви студентът от специалност журналистика Кристиян Трифонов, който днес се присъедини към колегите. Той допълни още, че подкрепя декларацията за равни права на студентите от държавните и частните ВУЗ-ове.

"Стана ясно, че останалите колеги не са били против оставката, просто е имало липса на камуникация. Подкрепяме тяхната декларация, но също така искаме оставка на кабинета Орешарски", допълни той и заяви, че представители на политически сили не са ги търсили. 

Бъдещите висшисти, които стартираха акцията в Бургас, обясниха, че подкрепят всеки един студент и вижданията му и ако определена група иска оставката на правителството, те биха подкрепили и това.

"Каузата е обща", допълни Добрин Юнгарев, един от студентите, който вече трети ден участва в окупацията.

Младите хора обясниха, че ще обсъдят публикуваната вчера декларация и ще допълнят позицията си с новите си искания, след което отново ще я разпратят до медиите. 

Заради празниците университетът днес работи до 16 часа, след което ще отвори отново в понеделник. По-късно през деня ще стане ясно как ще продължат акцията си бъдещите висшисти и дали ще изнесат "окупацията" извън ВУЗ-а или и те ще излязат в 3-дневна почивка.