Вицепрезидентът поздрави победителите в "Народните будители и аз"

Мисия Пловдив

01-11-2013, 10:03

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес почитаме народните будители

Маргарита Попова идва за "Народните будители и аз"

В присъствието на Маргарита Попова представиха резултатите от проекта, обединил над 16 000 ученици от Пловдив и Пазарджик.

„Книгата, духовното богатство и знанието ни правят свободни. А свободният човек е ценен и нужен във всички времена”. Това заяви в Пловдив вицепрезидентът Маргарита Попова, която присъства на представянето на резултатите от проекта "Народните будители и аз", обединил над 16 000 ученици от Пловдив и Пазарджик. Проектът се реализира със съдействието на Ротари клуб Пловдив-Пълдин, Ротари клуб Пловдив, Ротари клуб Пловдив-Филипопол и Зонта клуб в Пловдив и е под патронажа на вицепрезидента.

Освен Маргарита Попова, на срещата присъстваха проф. д-р Ваня Добрева, председател на Парламентарната комисия по образование, заместник-министъра на образованието Атанаска Тенева, заместник-кметът по културните въпроси в Община Пловдив Стефан Стоянов,  десетки обществени и културни дейци от Пловдив и Пазарджик. В рамките на проекта пет издателства от Пловдив и София даряват над 20 хиляди тома книги на 101 училищни библиотеки.