Нова офис техника получи община Царево по проект

Участието в проекта не е обвързано с финансов ангажимент от страна на общината

Широкоформатен скенер, сървър, компютър и принтери, получи община Царево. Оборудването е доставено по проект "Е-ПОДЕМ - европейски проекти, общински дейности и електронен мениджмънт”, финансиран по Оперативна програма "Техническа помощ".

"Целта е разширяване на общинския капацитет за успешно и ефективно управление на проекти, съфинансирани от Структурните фондове", казаха от местната администрация.

Кметът инж.Георги Лапчев заяви желание за включване на общината в проекта, с поемане на ангажимент за използване на осигурената техника и софтуер само за целите на проекта. Включването в проекта не е обвързано с финансов ангажимент от страна на общината. В доставката са включени още киоск-терминал за употреба от гражданите (с вкл. операционна система), видеоекран, броя електронен подпис и 2 броя електронен четец.

"Дейностите, залегнали в проекта “Е-ПОДЕМ”, дават предпоставки за прилагане на системен подход и гарантиране на прозрачност в управлението на проектите", допълниха от общината.

По този начин ще се улесни електронния обмен на документи и комуникацията между общините, Националното сдружение на общините в Република България и Управляващите органи на оперативните програми.