Мощите на Кръстителя с лъвски скок в Чудесата

Само за часове от отварянето на сайта за гласуване те минаха от седмо на четвърто място

Борбата в рунд III на онлайн референдума за Чудесата на България започна с люта надпревара. Страстите отново се възпламениха, след като сайтът за гласуване bgchudesa.com бе отворен в 00.00 часа на 1 ноември.

Лъвски скок направиха Мощите на свети Йоан Кръстител. Само за часове от отварянето на сайта за гласуване те минаха от седмо на четвърто място. Реликвата се съхранява в созополския храм "Св. св. Кирил и Методий" и се излага за поклонение всяка неделя.

В Деня на народните будители се разрази ожесточена битка между феновете на крепостите, светилищата и съкровищата. До третия етап на национална кампания стигнаха 10 открития. На първо място с огромна преднина продължава да бъде Цари Мали град край Белчин. Крепостта събира 86.60% от гласовете в онлайн референдума. Сребърният медал е за златото на гетите - 6.63 на сто. Неолитният човек от Кар дере е на трета позиция.

На пето място във временното класиране е Тракийският некропол под магистрала "Струма". Следват Глухите камъни, колесницата от Караново, Провадия-Солницата, Перперикон и Термите на Деултум.

Гласуването в третия етап ще продължи до 17 ноември. На 18-и ще бъде определена челната тройка на откритията на хилядолетието. Тогава ще започне финалната битка коя е находката, с която се гордеем най-много. Тя ще стане ясна в края на ноември.