Глобяват до 15 минимални заплати за висока музика и шум

Животът

04-11-2013, 17:59

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Нели Нейкова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Истината за Стара Загора" с жалба до кмета за силната ромска музика

Кметът Живко Тодоров отговори на жалбата на гражданите

Промяна в Нардебата за нарушаване на обществения ред на община Стара Загора ще забрани викането, пеенето и шумният говор, използването на музикални инструменти, озвучителни системи и други електронни устройства на открито или в частни имоти, както и на такива от моторни превозни средства, смущаващи обществения ред или спокойствието на обитателите на околните жилищни сгради за времето на цялото денонощие.

Проектът е съгласуван с ОД на МВР Стара Загора, вече бе разгледан на октомврийската сесия на Общинския съвет и е допуснат за гласуване в зала. Това става ясно от отговора на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров до гражданите от ФБ групата "Истината за Стара Загора", които изпратиха жалба до него във връзка с ежедневното озвучаване на ромския квартал "Лозенец" и околните му квартали.

Административно-наказателните разпоредби на Наредбата предвиждат изземване и задържане на предмета, послужил за нарушаването на обществения ред и глоба в размер до 15 минимални работни заплати, се казва в отговора на градоначалника.

Предвидено е още след измененията в Наредбата, копие от същата да бъде изпратена за сведение на служителите на националния телефон 112.