Асеновград посреща с ликовете на Левски и Ботев

На втория етап от проекта „Графити стрийт батъл” участниците изрисуваха образите на Христо Ботев и Васил Левски на външната стена на стадион „Шипка”.

"Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира". Тези думи на Ботев вдъхновиха участниците в проекта „Графити стрийт батъл” в Асеновград. Вчерашния следобед се превърна в цветна фиеста покрай градския стадион „Шипка”. Входът му вече ще посреща своите посетители с този Ботев завет, както и с неговия лик и образа на Васил Левски. По-малките художници рисуваха със спрейовете върху големи картони. Някои от тях се включиха в отечествената тематика, а други просто дадоха воля на въображението си.

Освен графитите по проекта, още няколко изображения са вече част от визията на стадиона. Вдъхновени от инициативата на Общината и собствените си творчески заложби, участниците предложиха цялата външна стена на стадиона да бъде превърната в платно за техните графити-произведения, като тематика бъде запазена. По техните думи, по-добре такива неща да бъдат правени, отколкото хората да виждат нашарени със безсмислени символи фасади.