Проблеми на Стара Загора - пред трима министри

На фокус са Старозагорската болница, възстановяване статута на ТД на НАП и създаване на звено по регистрация на пътно превозни средства в Гълъбово

Областният управител Живка Аладжова разговаря с трима министри след заседанието на Министерски съвет, в което участва днес. Тя се срещна с министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, министъра на финансите Петър Чобанов и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Разговорът с министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева бе на тема оздравителната програма на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД. Програмата ще се реализира от ръководството на търговското дружество и нейната цел е да заработи ефективно здравното заведение и да се справи с натрупаните задължения в размер на 21 млн лева. Акционерното дружество има възможността да предприеме мениджърски подходи за финансовото оздравяване на лечебното заведение.

Инициативата на Областния управител относно  възстановяване статута на Териториалната дирекция на НАП в Стара Загора, какъвто бе до началото на 2010 година е вече на експертно ниво, това стана ясно от разговора на Областния управител с министъра на финансите Петър Чобанов. В момента експертите в министерството  прецизират аргументите относно реалните възможности старозагорския офис на НАП да стане  отново териториална дирекция.

На вниманието на  министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев Аладжова представи предложение за  създаване на звено по регистрация на пътно превозни средства в град Гълъбово. Предложението цели подобряване и разширяване на предоставяните услуги на населението, на инвеститорите в сферата на енергетиката и бизнеса, с намерението да се обслужват жителите на три общини Раднево, Гълъбово и Опан.