След седмица футболистите на Созопол влизат в новия корпус на стадиона

Според Румен Димов работата по изграждането на спортното съоръжение върви паралелно с израстването на отбора

Строителството на стадиона в Созопол продължава с пълна пара. Дори по време на двубоя за Купата на България се чуваше шума от машините, които полагаха мозайката и дрелките, с които техниците работеха по довършителните работи в съблекалните под официалната трибуна.

До края на полусезона  футболистите ще сменят досега ползваната стара сграда и ще влязат в чисто новите оборудвани съвременно специално за футбол помещения. Там ще има още възстановителен център, фитнес, медицински център, администрация, зали за теоретична подготовка на футболистите, пресконференции, както и кафе. Поетапно всичко трябва да бъде завършено до пролетта, когато с подновяването на първенството, този първи етап от изграждането на модерното съоръжение ще приключи.

Паралелно с довършителните работи по официалната трибуна ще започне и изграждането на срещуположна, която ще бъде отново с 2200 седящи места, но и с много магазини, които ще гледат към улицата, там ще бъде разположен и фен-магазин. Но и това не е всичко. Проектът предвижда да бъдат изградени още два паркинга зад всяка една от вратите с подземна и надземна част, както и няколко футболни терена наблизо. Един вече е готов и той се намира в Черноморец, а други се предвиждат в близкото село Равадиново. Зад южната врата на терена ще се издигне трибуна за феновете по образяц на стадионите в Европа, която ще бъде с капацитет за около 1000 места. Това сподели Изпълнителният директор на Созопол Румен Димов, който съжаляваше за пропусната възможност отборът му да вземе поне точка от един от най-силните отбори в елита Литекс.

Според  Димов работата по изграждането на спортното съоръжение върви паралелно с израстването на отбора, който е сред първите в класирането на Югоизточната В група и кандидат за влизане в професионалния футбол. Той обаче се притеснява за бъдещето на някои от най-талантливите футболисти, към които имат апетити няколко клуба от А група. По време на двубоя с Литекс за Купата на България на трибуните на стадиона в Созопол е имало няколко скаута на водещи клубове, които са гледали изявите на тези играчи. Непрофесионалният статут на клуба не позволява задържането им или получаването на компенсация от настоящия им отбор. По тази причина Димов е притеснен с какви футболисти ще започне сезона напролет и ще бъде ли така боеспособен отборът на Созопол в решителните мачове, които ще определят кой измежду  кандидатите, ще спечели промоция за професионалния футбол.