8 ноември: За пример на всички

Хороскоп

07-11-2013, 19:00

Снимка:

Flickr

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Урок по търпение

7 ноември: С активни позиции

Слънце в Скорпион, Луна в Козирог

Астрологчна картина на деня - 8 ноември
Хармонията между Светилата и липсата на мажорни аспекти на Луната през по-голямата част от деня, създава днес условия за истински пир на душата. В деня на Арх.Михаил, съзнанието ни ще се намира в пълен синхрон с инстинктите и природните ритми, а силно изострената интуиция, ще ни помага да осъществим истинска връзка с духовния свят.

В ранните сутрешни часове е възможно да почувстваме известно напрежение в семейната среда, особено там, където има обтегнати отношения между родители и деца. Децата могат да ни изненадат със своето свободолюбие и непослушание, но въпреки израстването и утвърждаването им като свободни, независими и уверени в себе си личности, изисква да се въздържим от налагането на родителски авторитет точно сега. Ако искате да ги научите на ред, дисциплина и справедливост, бъдете личен пример за тях и избягвайте употребата на силови и назидателни средства. " За пример на всички" сега като цяло е най-сигурната формула на успеха, независимо към какво или кого се стремим.

Работа и бизнес
Най-после имаме реални възможности да се възползваме и от позитивните ефекти на ретроградния Меркурий, който днес ще ни дарява с дълбочина на мислите и внимание към детайлите, особено в по-творческите дейности. Идеален момент за онези, които се изявяват професионално в сферата на изкуството. В по-деловите сфери, все още ще се усеща неговото дезорганизиращо влияние, въпреки че и там нервното очакване и липсата на разбиране постепенно ще отшумяват. Продължават и благоприятните тенденции във взаимодействието с административни органи и авторитетни фигури. Допитайте се до знанията на утвърдени професионалисти с дългогодишен опит, в случай че се колебаете в решенията си, касаещи по дългосрочни професионални и делови намерения.

Здраве, хранене и красота
В организма протичат мощни процеси и гладуването е категорично противопоказно - освен енергиен дисбаланс може да предизвика и поражения върху костната структура. Здравето и в частност костната система все още са уязвими, поради което по-възрастните хора следва да бъдат внимателни. Опасност от простуда и преумора дебне всички ни, затова бъдете предпазливи и редувайте натоварването с почивка. Днешният следобед например, осигурява идеални условия за превенция и възстановяване. Активността в деловия живот постепенно ще затихне и най добрата инвестиция, която можете да направите е в здравето си.

Растенията имат мощно лечебно действие-можете да приготвите лечебни отвари, маски и домашни козметични средства, които да ползвате през месеца. Въздържайте се от употреба на химически активни козметични средства.