Икони на Св. архангел Михаил плачат със сълзи

Чудото се случи на остров Родос, точно на Димитровден. Там, на старото гробище се намира известната църква ”Свети Архангели”

Когато отворили сутринта храма, свещенослужителите забелязали, че по двете икони се стичат сълзи. След като избърсали сълзите от иконите, по-малката престанала да плаче, но по-голямата продължила още дълго.

Същият следобед на поклонение и да види чудото пристигнал и митрополит Кирил, който наредил голямата икона да бъде преместена в другата църква “Успение Богородично”, къде отслужил и молебен.

Въпреки, че митрополит Кирил е убеден, че това е истинско Божие чудо, той все още не е направил своето официално изявление. Възможно е да се страхува този знак да не вещае добро, а да подсказва, че предстои да се случи нещо лошо.

Дори вярващите от цяла Гърция, научили какво става на остров Родос, тръгнали да се поклонят пред тази чудотворна икона на Св. архангел Михаил, но и те са уплашени, че тези сълзи няма да са добър знак.

Направена е обстойна проверка да не би сълзите да са следствие на влага в храма. Но когато иконата била изнесена навън, тя продължила мистериозно да плаче.

Какво ли иска да ни каже Св. архангел Михаил с тези сълзи?

Източник: чудеса


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен