Протест и шествие за 10 ноември в София

В Столична община са подадени уведомления за протест и за шествие, който ще се проведат в неделя- 10 ноември.

Йорданка Фандъкова обяснява, че не знае от кого са подадени - дали са от студенти или от други организации, защото в самите уведомления не посочено.

Имаме уведомление за протест, който ще бъде пред храм-паметника „Александър Невски”. Имам уведомление за митинг и шествие на „Батенберг”, така че всичко, което е подадено по закон, го имаме обработено.”, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 Столичния кмет и полицията са се погрижили не се допускат сблъсъци и напрежение. За да могат всички да демонстрират своята гражданска позиция мирно, спокойно и по възможност да не се спира движението, да не се пречи на работата на града. „Разбира се, когато е необходимо, по преценка на полицията се прави, за да няма инциденти", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По информация на Sofiautre.bg шествието, обявено в общината за неделя ще бъде на преподаватели, подкрепящи ранобудните студенти и  протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

По първоначална информация шествието ще започне в 11 ч. пред Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ като протест, а половин час по-късно множеството ще се отправи към парламента.