За геройската им постъпка! Наградиха две момчета, спасили спестяванията на дядо

Животът

08-11-2013, 16:23

Снимка:

ОД на МВР- Смолян

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици осуетиха "ало" измама, спасиха спестяванията на дядо (ВИДЕО)

Будна съвест!

Две момчета, спасили възрастен мъж от телефонни измамници, бяха наградени за граждански принос в борбата с престъпността и за опазване на обществения ред. Христо Петров Янев и Томас Ангелов Янев получиха плакети на ОД МВР - Смолян и грамоти.

Младежите се превърнаха в истински герои за дядо Анастас от Бостина, Смолянско.

Случката се разигра миналия месец в центъра на селото. Христо и Томас си говорели, когато непознат шофьор ги попитал за пътя към детската градина. Младежите решили да го придружат до мястото. Сградата обаче отдавна не била обитаема и след като видял това, шофьорът започнал нервно да звъни по телефона, което се видяло странно на децата.

Малко по-късно се появила и жертвата - Бай Тасо. Възрастният мъж носел със себе си дебел плик, обозначен с "ВАЖНИ ДОКУМЕНТИ".

Осъмнихме се, не изглеждаше да има документи, човекът трепереше, разказват Христо и Томас.

Момчетата споделили притесненията си с шофьора, който (както се оказало по-късно) и не подозирал, че неволно е станал куриер в престъпната схема. В плика пък се оказали всичките спестявания на дядо Анастас – общо 5700 лева.

Тези момчета са герои. Жестоко ме подлъгаха. Казаха ми страшни неща за зетя и дъщерята, не са за разправане, разказва възрастният човек. Събирали сме лев по лев за старостта, с тези пари чакаме смъртта си.