Том Беринджър ще чете историята на Созопол

Бургас Лайф

08-11-2013, 17:24

Снимка:

община Созопол

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Холивудската звезда Том Беринждър с каскади на о-в Кирик

Холивудската звезда снима втори ден на остров „Св. Кирик” в Созопол част от филма „Снайпер 5"

„Тук съм на интензивни снимки и съвсем малко успях да разгледам града, но снощи се разходих по крепостната стена и съм силно впечатлен, градът е не само красив, но с изключителна история, с която ще се запозная, защото кметът на града ми направи специален подарък”- заяви изпълнителя на главната роля на филма „Снайпер5” Том Беринджър.

Той и режисьорът Дон Майкъл Пол се срещнаха с кмета на Созопол Панайот Рейзи, който ги поздрави за отличния избор на място за снимки и подари на двамата „История на Созопъл” от проф. Божидар Димитров. Панайот Рейзи изрази надежда, че Холивуд ще избере древния град и за други филмови продукции, защото градът освен атмосфера, история и море предлага отлични условия за производството на филми от различни жанрове.

Режисьорът Дон Майкъл разказа за първите си впечатления от Созопол и обеща да се върне като турист.

„ Още като влизахме в града и се почувствах особено. Градът ни посрещна слънчев, интересен и малко загадъчен.Мисля, че всички се чувстваме добре тук.”- заяви звездата, която познаваме и от рекламата на Харли Дейвидсън. Холивудската звезда Том Беринджър  снима втори ден на остров „Св. Кирик” в Созопол част от филма „Снайпер 5", в който изпълнява главната роля. Актьорът е носител на „Златен глобус“ и номиниран за „Оскар“ за поддържаща роля във филма „Взвод“.

Въпреки че медиите не бяха допуснати до снимачния процес, за да се  запази интересът към филма Том Беринджър разкри малко от ролята си и сцената, която ще снимат на созополския остров.Действието в новия екшън се развива в Сирия, Берлин и средиземноморския остров Санторини, а според режисьорът Дон Майкъл Пол и сценаристите курортният град е много подходящ за сцените.

Причината да изберат Созопол за част от снимките за филма е приликата му със средиземноморските градове, където по сценарий се развива действието. След Санторини екипът продължава снимките в района на Каварна и ще приключи най- горещите екшън сцени в Созопол.

Снимките са съгласувани с Министерството на културата, което дава достъп до остров Кирик на екипа и възможност да бъдат заснети част от екшън сцените.Във филма „Снайпер”5 участват българските актьори Яна Маринова и Георги Златарев, както и много статисти. Режисьорът Дон Майкъл Пол сподели, че е много доволен от тяхната игра.