Празникът на полицията в Гълъбово

Животът

08-11-2013, 19:19

Снимка:

ОДМВР Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

8 ноември- празник на българската полиция

В деня на професионалния празник на българската полиция–8 ноември, децата от I ОУ „Св.Паисий Хилендарски”, II ОУ „Христо Ботев” и СОУ „Васил Левски” от град Гълъбово посетиха Районно Управление Полиция в града.(СНИМКИ)

Младите ни приятели бяха посрещнати от началника на полицейското управление – главен инспектор Мънчо Мънчев, който ги приветства и заедно с инспектора детска педагогическа стая Тодор Кирчев бяха домакини на днешната среща, информират от Пресцентъра на ОДМВР, Стара Загора. Началото бе поставено с провеждането на традиционната викторина за спазване на правилата за движение, която провери знанията на децата по безопасност на движението. Особено внимание бе обърнато на това как се подават сигнали на тел. 112 и как да потърсим помощ от органите на реда. След това посетиха новата стая за полицейска регистрация, където експерт Криминалистическа дейност – гл. полицай Ивайло Желязков ги въведе в тайните на дактилоскопията и фотографирането. По-късно децата бяха  въоръжени полицейски атрибути за потушаване на масови безредици – шлем, шит, бронежилетка и полицейска палка като с помощта на главен полицай Радостин Шишков се строиха в „боен ред” и потушиха импровизирано възникнали „вълнения”. Кулминацията в днешната среща, донесла голяма радост на децата, им беше подарена от  инспектор пътен контрол Георги Йорданов, който  ги разходи  със служебен автомобил с включени светлини и сирени. За довиждане децата получиха подаръци и лакомства. 
В празничния ден в РУП–Гълъбово се случи и друго важно събитие. От днес започна да функционира специално пригодена стая за  разговори с деца в риск, жертви на престъпления, домашно насилие и свидетели на правонарушения. Целта на помещението е да  се създаде среда, максимално уютна, където детето да се чувства спокойно и защитено. Обзавеждането в стаята и нагледните материали са изработени с желание от децата в училищата на Община Гълъбово. Гости и съучредители  на днешното откриване бяха зам.-кметът на Гълъбово Димитър Василев, председателят на МКБППМН, Антоанета Узунова – секретар на местната комисия, Жулиета Господинова – директор дирекция „Социално подпомагане”, общественици и педагози от Гълъбово.