В Раднево плащат данъци през интернет

Мисия

09-11-2013, 11:21

Снимка:

община Раднево

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вдигат такса битови отпадъци

Услугата облекчава обслужването и снижава цените му

Община Раднево пусна нова и модерна услуга за жителите си, които могат да плащат местните данъци и такса битови отпадъци от всяка една точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay). Задълженията към местната хазна могат да се плащат и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay).

Плащането на касите е автоматично и се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК-а на фирмите.

Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно хората. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи.

Услугата е безвъзмездна за Общината и стана възможна след като кметът на Раднево д-р Юлиан Илчев подписа договор за предлагането й с дружествата ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ.

По този начин Раднево стана втората община в област Стара Загора, която внедри модерно и европейско обслужване за жителите си. Другата е Казанлък.

Облекчаване на административното обслужване, снижаване на цените му, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях са едни от основните приоритети в работата на кметския екип.

Таксата за клиента, плащаш на каса, е минимална. Тя е от 1 до 5 лева, в зависимост от дължимите суми. 0.40 лв. за транзакция е таксата за плащане през интернет (ePay) без оглед на дължимата сума.

ИЗИПЕЙ има 5 каси и в град Раднево. Те се намират на: ул. "Рашко Костов" № 2, ул. "Георги Димитров" № 3, 5 и 7 и ул. "Митьо Станев" №2. На тях по същия начин жителите могат да плащат данъците и към Раднево, и към останалите общини в държавата, където имат някакви имоти.