Славия спря устрема на "нафтата"

Спорт

09-11-2013, 16:38

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нефтохимик започва подготовка за Славия

Николай Йорданов свири на Славия и Нефтохимик

В следващия кръг Нефтохимик приема отбора на ЦСКА

Отборът на Милен Радуканов постигна победа с 2:0 над гостите от Нефтохимик. Еуфорията на бургаския клуб след победата в Морското дерби над Черноморец преди седмица, не успя да помогне на „нафтата” в борбата с прекия съперник за оцеляване от столицата.

Мачът започна с превес за белите, които успяха да открият резултата още в 3-та минута, когато Чавдар Янков с отмерен удар преодоля вратарят Петър Денчев. След  неприятното начало за гостите, Славия продължи да задържа повече топката и да организира атаки към вратата на Нефтохимик. До нови сериозни опасности обаче не се стигна. В 18-та минута старши треньорът Атанас Атанасов трябваше да извърши принудителна смяна, заради контузия на Христо Лемперов. Неговото място зае Диян Лефтеров, който се включи добре в играта на отбора.

След 20-та минута Нефтохимик изравни играта и погледна по-смело към вратата на Георги Петков. Най-опасният нападател на нафтата Петър Димитров принуди на няколко пъти бранителите на белите да спират негови атаки с нарушения. В 31-та минута при наглед безобидна ситуация, Димо Атанасов центрира и Да Силва отбеляза втория гол в срещата. Нефтохимик отговори с няколко атаки, които обаче не доведоха до сериозни опасности пред бялата врата. Най-чистото положение за Нефтохимик през първото полувреме бе в 45-та минута, когато след корнер, бранител на Славия изчисти топката след удар на Цонков почти от голлинията.

През второто полувреме Нефтохимик заигра значително по-добре. Футболистите като че ли разбраха, че могат да постигнат нещо повече в мача и натиснаха своя съперник. Манев, Петър Димитров и Деян Христов имаха добри възможности да намалят разликата, но не успяха да стигнат до точен голов удар. Славия също организира няколко опасни атаки, но Петър Денчев и защитниците пред него ликвидираха опасностите пред вратата.

В 86-та минута Петър Димитров получи последователно два жълти картона и напусна игра. Нападателят фаулира Димо Атанасов, за което получи официално предупреждение, а след това репликира, несъгласен с решението на рефера, за което му бе показан втори жълт и респективно червен картон. По този начин нафтата ще се лиши от услугите на най-острия си нападател в следващия мач,

В последните минути Славия организира две опасни слизания към Петър Денчев, които завършиха с неточни изстрели на нападалите на белите.

Така Нефтохимик не успя да продължи успешната си серия и допусна прекия си конкурент Славия да дръпне с 5 точки в класирането. Нафтата остава със 12 точки, а Славия вече има в актива си 17. В следващия кръг Нефтохимик приема отбора на ЦСКА.

В другия ранен мач от днес Литекс разгроми опашкаря Пирин Гоце Делчев с 6:2.