"Живот за България" ще помогне на седем нуждаещи се деца

Представители на сдружението се срещнаха с областния управител

Сдружението „Живот за България” подготвя благотворителен концерт в Стара Загора, който ще се проведе през месец декември.

Средствата от благотворителната инициатива ще са предназначени за седем нуждаещи се от помощ дечица. Сдружението разчита на организацията по концерта и на съмишленици от Стара Загора, сред които са Съюза на слепите. Това стана ясно на среща между председателя на организацията Радослав Благоев и областния управител Живка Аладжова.

На срещата Благоев представи дейността на неправителствената организация, създадена от седем български мъже, загубили своите съпруги и/или деца след раждането през 2011 година. По думите му, организацията цели насочване на общите усилия на институции, партньори и граждани към подкрепа на нуждаещи се деца или на хора като тях, за да преодоляват по-леко ежедневните трудности.

Областният управител сподели, че подкрепя благородните им прояви и усърдието, което влагат за законодателни инициативи, свързани с качеството на медицинските услуги и правата на пациентите.