Фандъкова обсъжда със столичната полиция проблема с нападенията

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще се срещне с представители на СДВР във връзка с нападенията в столицата

„На няколко пъти призовах към това, всички институции и цялото общество да се обявят срещу насилието и тази ксенофобия.”, каза тя пред журналисти.

По думите й - това е изключително важно, защото е лесно да се играе със страха на хората. Фандъкова допълни: "Затова аз искам да чуя много ясни заявки от всички политици за ситуацията, и мнението им, и да чуя осъждане на агресията и насилието, които пораждат нова агресия, и ново насилие".

"Още преди няколко месеца, поисках постоянни патрули в центъра на София. СДВР осигури такива патрули, както и патрули към Столична община, и камери за наблюдение. Все пак, разбирате, че не може на всеки ъгъл да има охрана. Полицейското присъствие успокоява хората и само по себе си, е превенция срещу престъпленията. Днес отново имам среща със СДВР. Миналата седмица бях поканена на заседание на Националния щаб за увеличение на полицейското наблюдение в София. Всички бяхме свидетели как полицията предотврати няколко престъпления. Очевидно, трябва да се постигне нещо в това отношение", каза Фандъкова, цитирана от агенция Фокус.

Йорданка Фандъкова присъства на откриването на Център за семейна грижа в столицата.