Стотици протестиращи затвориха Е79 в района на Симитли

Политика

11-11-2013, 20:42

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протестиращи ще блокират Е-79 заради Банско, Разлог и Добринище

Стотици жители на Банско, Разлог и Добринище блокираха за около половин час малко след 16 ч. главния път Е-79 край Симитли с искане да не се отлага изпълнението на проект "Пирин"

Въпреки, че кметът на Симитли забрани провеждането на митинг, около 1000 души, водени от председателя на инициативния комитет Марин Бистрин и кметовете на Разлог и Банско Красимир Герчев и Георги Икономов, излязоха на Е-79 въпреки и блокираха пътя.

Митингът им бе под наслов "Стига сте ни лъгали. Искаме развитие на Пиринския край". Хората настояват за втора кабинкова линия край Банско и обясниха, че протестът им не е политически, а е е в защита на всички, живеещи в планинските региони. Недопустимо е при растяща безработица правителството да си затваря очите и да игнорира инвеститорските намерения и осигуряване на нови работни места.

Организаторите заявиха, че всички опити за политизирането на протеста ще срещнат силен отпор. Целта на митинга е администрацията в София да започне да си върши работата и да осигури благоприятна инвестиционната среда.  Митингуващите категоричмо заявиха, че искат незабавно да бъде продължена процедурата за промяна на плана за управление  на Пирин, чието изменение беше единодушно прието от Висшия екепсртен екологичен съвет. Припомняме, че от днес тече 10 дневен срок, в който правителството и всички ресорни институции да разгледат всички съществуващи проекти в региона и да предприемат спешни мерки за осъществяването им.