Айтоското село Тополица се сдоби с футболно игрище

Три футболни срещи откриха чисто новото игрище в айтоското село Тополица миналия петък. Още на старта на първия си футболен сезон, училището в селото успя да се сдобие с доволно количество маркови топки, тъй като съвсем естествено, всеки от гостите беше сметнал, че това е най-подходящият подарък.

Лентата на новото спортно съоръжение солидарно прерязаха кметът Васил Едрев, кметът на селото Шабан Шабан и директорката на ОУ „Светлина” Дора Русинова.

Вие не просто изградихте едно чудесно футболно игрище. Вие показахте, че със задружни усилия може да се постигне всичко в името на децата. Ето това трябва да се случва във всяко училище в община Айтос!”, каза градоначалникът преди да отреже лентата за откриването на спортното съоръжение. 
Според Председателя на Училищното настоятелство Юри Миляков, това е единствено засега футболно игрище в Тополица и това прави стойността му още по-голямаю. Селският стадион, на който лично той ритал навремето, бил реституиран, разоран и продаден в началото на 90-те години. Съветникът Ремзи Мехмед пък използва присъствието на общинския кмет, за да заяви желанието на местното училище и на младите хора в Тополица да бъдат отделени пари в общинския бюджет-2014 за асфалтиране на баскетболното училищно игрище, което се намира в съседство на новото съоръжение.