1 млн. лв. наливат в надлеза по пътя Камено – Българово

Новините

12-11-2013, 10:46

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Естакадата при Ахелой готова напролет

"Детелина", ама нова, може да получи Бургас до 2015-а

Плюс на новия проект е и това, че цистерните от и за рафинерията няма да обикалят

Реконструкцията на надлеза по пътя Камено – Българово и изграждането на пътния възел ще стартира през 2014 година, като проектът е в размер на 1 млн. лв.

"За този пътен възел вече са предприети действия, подготвено е споразумение между Агенция пътна инфраструктура и Община Бургас. То ще бъде подписано през следващия месец и вече са ясни ангажиментите на всяка от страните. Общината ще направи проектирането, отчуждителните процедури и ПУП-а.

От своя страна АПИ има заделени средства в бюджета за следващата година, за да започне строителството над пътното съоръжение", каза  министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева.

По този начин ще се облекчи движението по магистрала Тракия към Бургас и ще улесни придвижването до Камено. Плюс на новия проект е и това, че цистерните от и за ЛУКОЙЛ няма да обикалят толкова голям маршрут, а директно ще стигат до рафинерията, което ще реши проблема с останалата част от пътя, който е в много лошо състояние заради трафика на тежкотоварните автомобили.

"Състоянието на връзката Камено-Бургас е много лоша и ако има такъв пътен възел, пътуването ще бъде много кратко. Това ще помогне и на бизнеса", коментира кметът на Камено Стефан Бонев.

Пари ще бъдат осигурени и за ремонтиране на околовръстния път на Камено, които също е в лошо състояние. Този проект също се очаква да стартира през 2014 г.

"Радвам се, че най-после този проблем, че може да бъде решен. По околовръстния път има цели кратери и когато по него минават тежки автомобили, от вибрациите се създават пукнатини в жилищата на хората", допълни градоначалникът.