Пловдивчанка се бори за титлата "Мис Кралица на света" (СНИМКИ)

Виляна Бъчварова смайва с идеални мерки и умения по народни танци

15-те претендентки за „Мис Кралица на света – България 2013” бяха представени снощи в White Bar на хотел Лайпциг. Красавиците омаяха посетителите на заведението си с лъчезарните си усмивки. Хубавиците показаха перфектни тела и фина походка на подиума и завъртяха главите на представителите на силния пол.

Единствената пловдивчанка в конкурса е Виляна Бъчварова. Тя е на 23 години, висока 170 см, с перфектните мерки 90/66/89. Хубавицата от дълги години се занимава с народни танци и споделя, че това е най-голямата й страст. Готова е да се бори със зъби и нокти за короната, но въпреки всичко скромно казва, че с нищо не превъзхожда останалите момичета и всички са достойни за короната.

След официалното представяне, девойките се оттеглиха в покоите си в хотел Лайпциг. Да се наспят подобаващо, защото сънят е здраве, красота и добро настроение.

Тази вечер една от 15-те красавици ще бъде провъзгласена за „Мис Кралица на света – България”. Конкурсът ще се проведе в 3 кръга – дефилета със спортно-елегантни дрехи, бански костюми и официални тоалети. Победителката ще получи възможността  да представи страната ни на престижния международен конкурс „Кралица на света 2013“.  

Световният формат е от 1988 г., когато за първи път се провежда в Германия. Негов създател е Ерих Райндл, дългогодишен организатор на "Мис Австрия", "Мис Германия" и "Мис Европа". "Кралица на света" има за цел да дава своя принос за мира и разбирателството между всички нации, като показва красотата и разнообразието на всички етнически групи и представителките на различните страни. В същото време организаторите на конкурса искат да популяризират туризма в държавите участващи в конкурса чрез материали в медиите, срещи с политици и участия в местни културни събития. За 25-годишнината на конкурса през тази година организаторите планират грандиозен спектакъл.