Комисия по инфраструктурата заработи към Общинския съвет

Членовете й ще участват в консултативните съвети при кмета

Временна комисия, озаглавена „Инфраструктурни обекти и инвестиционно проектиране” към Общинския съвет бе създадена днес. Основната й функция ще е участието в експертни съвети, в които да се обсъждат приоритетите на града и да се осигури прозрачност в управлението на инвестициите. Тя ще контролира и работата на общинската администрация по изразходването на средствата за инфраструктурни проекти от 30-милионния заем. Членовете на комисията ще се включват и в консултативните съвети при кмета.

Временната комисия е в състав – председател Илко Николов и членове Здравко Ангелов, Гошо Къчков, Руси Панчев, Гиньо Матев, Спартак Николов, Ивелин Парасков, Веселин Маневски и Златко Конов. Вносител на предложението за съставяне на комисията бе Радослава Ташкова.

Също днес Общински съвет – Пловдив прие Наредба за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Пловдив. С нея се отменя досега действащата такава, която беше в сила от 2004 година насам. Съветниците приеха и отчета на Общинския съвет и комисиите към него за периода 1 май – 31 октомври 2013 година.