ПловдивУтре: 14 ноември

Мисия Пловдив

13-11-2013, 15:29

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ПловдивУтре: 13 ноември

Къде, кога, какво в Пловдив утре

Утре е Световният ден за борба с диабета. В тази връзка Българска асоциация диабет и Национална асоциация на децата с диабет канят всички желаещи да отбележат деня на стълбите на главната улица в Пловдив (до паметника на Мильо). Събитието ще премине под мотото „Каква стъпка ще направиш днес?”. Посланици на информационната кампания „Открито за диабета”  в Пловдив ще са двата местни футболни клуба „Ботев Пловдив” и „Локомотив Пловдив”.

Министър Искра Михайлова ще открие Международна конференция “EUROPE- INBO 2013”. Начален час на събитието-  9.30 часа  в парк - хотел „Империал„  град Пловдив.

Британското посолство в България съвместно с Министерство на вътрешните работи ще проведе полицейски семинар на тема „Как да работим ефективно с жертвите и извършителите на сексуални посегателства”. Целта на семинара в хотел „Санкт Петербург” е да допринесе за подобряване качеството на грижата за жертвите на сексуални посегателства; да търси възможности за намаляване на случаите на сексуално насилие и да открие нови възможности за обмяна на опит между България и Великобритания в тази област.

Следобед ще има голям търг за имуществото на ромската фамилия на цар Киро. Ще се предлагат три трона и еднометрови еленови рога. Още за търга четете ТУК.

Открива се и първото мини-голф игрище за хора със специфични потребности в региона. То е изградено със собствени средства и труд на КСУ "Св. Георги" и освен открит урок и вкусна хот-дог пауза, ще провокира гостите и възпитаниците за участие с награди за спомен в мини-голф състезание. Ще присъстват легендата на ФК „Ботев” Пловдив Динко Дерменджиев-Чико и представители на държавната и местната власт. Откриването на  мини-голф игрището е в Комплекса за социални услуги "Св. Георги" в Пловдив от 11 часа.

Информационен ден в община „Марица“ организира утре Областен информационен център – Пловдив.  Той ще започне със семинар под мотото „ДА продължим ЗАЕДНО“, който ще се проведе от 9,30 часа в заседателната зала на Общинския съвет. По време на събитието ще бъде представен ОИЦ – Пловдив и приоритетите в работата на екипа, както и мрежата от 28-те информационни центъра в страната и общите й национални инициативи - „Първите 7 години на България в Европейския съюз“, „Научени уроци“ и Конкурс на Министерски съвет за общо лого и слоган на оперативните програми за следващия програмен период.

Утре в Пловдив времето ще се задържи облачно, като температурите ще са от 7 до 15 градуса. Очаква се на места в страната да превали слабо. Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време, без съществени валежи. Ще духа умерен източен вятър.