Буразлията, който впечатли Мадона: Видеото с Моста е арт форма на протест

В събота Красимир Мирчев открива втората си самостоятелна изложба

"Мостовете са добра метафора на свободата. Харесва ми, искам да мина по този мост". Това е кометарът на поп иконата Мадона за клип на бургаския фотограф Красимир Марчев, заснет на Моста в Морската градина.

С видеото на бургазлията, градът стана част от стартиралия преди два месеца проект на певицата Art for Freedom.

Основен акцент в инициативата на кралицата на попа се поставя върху свободата и какво е тя за всеки. За разлика от Мадона за бургаския творец мостът е по-скоро символ на връзката между миналото и бъдещето.

"Всички знаем какво се случва в България и този мой проект е една арт форма на протест срещу това управление. Без да се ангажирам политически - политиката не я разбирам", разказа пред Burgasutre Красимир и допълни, че обновеният вид на Моста с атрактивнните светлини е това, което го е вдъхновило да направи видеото именно там.

Снимките са продължили около 3 часа през нощта на 8 ноември, като в проекта са се включили негови познати и приятели. Фотографът разказа, че патрулиращи полицаи дори са ги проверили, но след като са разбрали, че имат разрешение от общината са оставили екипа да продължи работата си.

"Реших да направя този видео пърформанс без никакъв бюджет, за да покажа, че когато един екип работи заедно, резутат винаги има",  допълни Марчев и сподели, че не се вълнува от наградата, която е възможно да спечели от проекта на Мадона, а думите й за клипа са най-ценното за него.

В събота пък бургазлията ще открие втората си самостоятелна фотографска изложба. В студиото си на ул. "Драма" Марчев ще покаже 20 портета.