Цветанов за протеста в Пловдив: Всички ще са с открити лица

Научих за Бисеров от медиите, заяви бившият вътрешен министър

Митингът на ГЕРБ ще бъде в Пловдив, за да няма спекулации, заяви в студиото на Нова телевизия Цветан Цветанов. Над 1 милион симпатизанти искат да има такива мероприятия, за да изразят мнението си, допълни той.

Припомням, че утре в София БСП също вдига редиците, в събота е и голямото  футболно дерби между Левски и ЦСКА.

Не сме разработвили протестиращите през февруари. Никога не съм правил подобни указания. Сега всички недоволни са с открити лица. През февруари тези, които хвърляха бомбички, се криеха, коментира още Цветанов.

Относно казуса "Бисеров" бившият вътрешен министър заяви, че чул за разработката след като "започна да се тиражира в медиите". Той отрече да е бил наясно, че има проверка срещу доскорошния зам-председател на НС.

Припомням, че Бисеров ще бъде разпитан днес в Столичното следствие. Той е разследван за данъчни престъпления, пране на пари и представяне на грешна информация пред Сметната палата.

Аз като министър на вътрешните работи не съм разполагал и не съм знаел за никаква информация, ако е постъпвала такава за Христо Бисеров, заяви Цветанов в отговор на твърденията, че подобна разработка е имало преди година в присъединила се служба към ДАНС – ГД БОП. В момента се манипулира обществото с подобни извадки и изказвания, заяви  Цветанов и още "Щеше да бъде тревожно, че не знам, ако преводите са вършени в България. Те са от една държава в друга, но не в България. Съвсем нормално е да се разчита на информационен поток от чужбина".

Бившият вицепремиер съобщи, че ГЕРБ обмислят варианта да предложат създаването на анкетна комисия по случая Бисеров.