Полицаи заловиха група крадци на кабели

Полицаи от Елин Пелин задържаха петчленна група рецидивисти за кражба на кабели

Полицаи от Елин Пелин задържаха петчленна група рецидивисти за кражба на кабели за над 12 000 лева, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – София.

В началото на седмицата представител на телеком сигнализирал в Районно управление „Полиция” - Елин Пелин за извършена през периода 4 - 11 ноември кражба на общо 800 метра телефонен кабел в землището на село Доганово.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал.1 от НК. В рамките на предприетите оперативно- издирвателни и процесуално-следствени действия криминалистите разкрили, че автори на дръзкото посегателство са четирима криминално проявени мъже, всичките осъждани за кражби.

Е.С. 24 г. и Н.С. 42 г. от село Доганово и самоковецът Я.С. 48 г. са задържани под стража за 72 часа, а на 38-годишния Г.Б. от село Ковачевци е взета мярка за неотклонение „подписка“.

В хода на разследването служителите на реда задържали още един член на престъпната банда, с дебело досие за кражби, осъждан.

47-годишният Р.Р. от село Лесново изкупувал метала от крадените кабели и от своя страна го пласирал в пункт в столичния квартал „Христо Ботев“.

Той бил задържан за срок до 24 часа за престъпление по чл. 215 от НК, след което му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 лева.