Над 200 напират за управител на Св. Анастасия

Очаква се през януари да е ясен новият шеф на романтичния остров

Над 200 желаещи са подали документи за позицията управител на о. Света Анастасия, която бе обявена от общината миналата седмица.  Автобиографии се приемат до края на месеца, предаде радио "Фокус". Колкото и привлекателно да звучи обявата обаче то бъдещият ръководител трябва да притежава определени качества.

"Интересът е голям. Позицията е доста отговорна, тъй като е свързана с управлението на един обект, който не може да се сравни с нищо съществуващо до момента.Търсим човек с опит в управлението на туристически обекти и сме го задали най-общо, защото на острова има къща за гости, ресторант и музей, а и ще се организират събития и всеки опит в една от тези сфери би бил полезен", казаха от общината.

Перфектният кандидат трябва преди всичко да има много личностни качества, защото ще трябва да взима бързи решения в извънредни ситуации, тъй като се касае за е управление на обект, който освен че стартира като нещо ново, но и е на парче земя в морето.

"Трябва ни човек който да има представа от туристическия пазар, кака да маркетира и продава такъв продукт и да се занимава с цялата дейност по логистиката, което може би едно от най- сложните неща, с които трябва да се справи", обясни Кристина Вълчева, временно изпълняващ длъжността директор на общинско предприятие.

Плановете на община Бургас е островът да заработи като туристически обект през април- май следващата година. След като бъдат събрани всички автобиографии през декември ще се направят събеседвания с предварително отсети кандидати. Очаква се през януари да е ясно кой ще управлява най- новата и голяма туристическа атракция на Бургас - остров Св. Анастасия.