Милен Гамаков - титуляр при загубата от Дания с 2:3

Спорт

15-11-2013, 17:59

Снимка:

Пресслужба Черноморец

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дисципа ще нищи случая с младежките национали

Халфът отбеляза красив гол, но това не бе достатъчно за успех над скандинавците

Халфът на Черноморец Милен Гамаков излезе като титуляр във важния квалификационен мач срещу Дания. 

След 45 мин игра нашите млади футболисти се прибраха на почивка при резултат2:1, след като обърнаха от 0:1. Гостите поведоха, но с голове на Едисон Йорданов от фаул и Милен Гамаков с глава, българските младежи доведоха резултата до 2:1 в своя полза.

Втората част започна със закъснение поради проблеми с електрическото осветление на стадиона в Стара Загора. Вместо да натиснат и да отбележат трети гол, нашите се поприбраха в своята половина, от което се възползваха по-добре подготвените физически скандинавци, които отбелязаха два гола за крайната победа с 3:2.

След изравнителното попадение нашите удариха греда. Гостите също на два пъти уцелиха гредите зад добре игралия млад вратар Георги Китанов.

Загубата изхвърли българските младежи от борбата за класиране на Европейското. Като малко извинение пред наставника на младежите Михаил Мадански може да послужи факта, че много от футболистите, които бяха гласени за титуляри не бяха пуснати да участват в мача от своите клубове. Но по казуса ще се произнесе Дисциплинарнаъа комисия на БФС идната седмица.

Ето състава на лъвчетата:

Китанов, Марем, Георгиев, Велков, И.Миланов, Славчев, Колев, Йорданов, Кирилов, Гамаков, Г.Миланов.