Местан: ДПС е съорганизатор на митинга на БСП

„Ръководството на ДПС може да бъде припознато като съорганизатор на митинга в София“, съобщи в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Митингът се организира от двете партии, които стоят зад кабинета, от БСП и от ДПС. Очакваме силна подкрепа от членовете и симпатизантите на ДПС, ние отправихме призив към тях да участват в утрешния митинг”, заяви лидерът на ДПС.

Той даде брифинг в отговор на изявлението на депутати от ГЕРБ, които обявиха по-рано, че митинга, организиран от БСП, ще бъде подсилен от симпатизанти на ДПС, които ще бъдат извозвани от селата около Кърджали.

Местан обяви, че очаква митингът да приключи към 13.30 ч.-14 ч  и не се притеснява от сблъсък с агитките на “Левски” и ЦСКА, които ще се съберат в центъра за мача между двата отбора в 15 ч. на стадион “Васил Левски” .

Сборният пункт за митинга на БСП и ДПС е Орлов мост. Ще се събират от Ропотамо по бул. “Цариградско шосе” до кръстовището на Орлов мост, в 12 ч. ще има политически речи на кръстовището и после ще тръгнат към Ларгото.

 От  ДПС ще проведат утре и Централния съвет на партията в София. Той ще се състои  в Интер Експо Център.