Митингът в подкрепа на правителството започна (обновява се)

Sofiautre.bg следи отблизо събитията

Стотици граждани присъстват на митинга в подкрепа на правителството в София. Sofiautre.bg ще следи отблизо събитията и ще ги отразява в реално време.

 

15.20: Шествието на контрапротестиращите в столицата завърши със слово на лидера на столетницата Сергей Станишев под знамето на ДПС. 

 

14.55: Контрите напускат София

 

Екип на bulgariautre предава, че контрите се изнасят в посока на бившия Мавзолей на Г. Димитров, където се наблюдава засилено полицейско присъствие.


14.20: Контрите бесни - не могат да се приберат

 

Объркани хора от провинцията негодуват от организацията на митинга на БСП и не намират автобусите си, за да се приберат по родните места. Екип на bulgariautre предава, че звънят нервно на организаторите и зоват веднага някой да се яви пред БНБ, за да ги вземе.

 

13.20: Контри викат на "ранобудните" студенти провокатори и предатели.

 

13.00: Продължават да прииждат на тълпи хора с празни погледи от цялата страна.

 

Контрите - основно турци и цигани са значително по-малко от очакваните 50 000. В тълпата се носи мълва, че инициатор на митинга е Местан.

 

12.45: Футболните запалянковци, недоволни от митинга на контрите

 

Футболните агитки на ЦСКА се събират пред езерото "Ариана", а за привържениците на  "Левски" се налага да влизат през сектор "Б". Те тръгват от "Борисовата градина" в посока "Орлов мост". Екип на bulgariautre потвърди, че към митинга на БСП се присъединяват момчета с качулки, вероятно част от агитките.  

 

12,28: Протестът, организиран от БСП и ДПС, започна в 12.00 часа на Орлов мост.

Към множеството се присъединяват групи граждани от различни градове. Сред присъстващите са лидерът на БСП Сергей Станишев, лидерът на ДПС Лютви Местан, министър- председателят Пламен Орешарски, представители от ръководствата на двете партии.

Присъстващите развяват български знамена, свирят на свирки и бият барабани. Полицейското присъствие в района е изключително засилено. Има екип на Спешна помощ. Движението в района е блокирано.

13,24: МВР предприема всички мерки за осигуряване на обществения ред във връзка с множеството масови прояви в столицата, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

13,53: Студенти викат „Оставка” от терасите и стълбите на Софийски университет „Св. Климент Охридски” към преминаващото шествие на БСП и ДПС

14,00: Чува се модерна версия на песента „На всеки километър”.

14,14: Шествието в подкрепа на правителството е пред Министерски съвет . Шествието под надслов „Да на свободата! Не на омразата!” е организирано от БСП и ДПС. Събрали са се няколко хиляди души, които са водени от лидерите на двете партии Сергей Станишев и Лютви Местан, както и премиерът Пламен Орешарски.

14,35: Митингът в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски приключи пред сградата на Министерски съвет. На площада се събраха симпатизанти на БСП и ДПС. В края на проявата премиерът Пламен Орешарски благодари на събралите се за подкрепата и каза, че с общи сили ще успеят да нормализират ситуацията в държавата. Лидерът на БСП Сергей Станишев също благодари на множеството. „Ние сме се събрали с обич към България. Демокрацията в страната има жизнени сили”, посочи той и добави, че няма да позволят на мафията да се върне във властта.