Кой идиот реши да сблъска футболни фенове и контри?

Сергей Станишев:...Искам да им кажа, на тези, които кроят тези планове, готвят и организират метежи, няма да мине, защото България се нуждае от оздравяване

На 16 ноември, събота, в София и в Пловдив ще се проведат два взаимноотричащи се митинга – в подкрепа на БСП и в подкрепа на ГЕРБ. Часът е един – около 12.00, но българите от една и съща държава ще трябва да се противопоставят, разединят и разграничат, за да защитят каузата си – "калинка" срещу "гербер", "син" срещу "червен"! Нещо повече - манифестацията, организирана в столицата допълнително ще "нагорещи" обстановката покрай вечното дерби – Левски – ЦСКА и при това беше обявена вчера, четвъртък, след два дни на размисъл от социалистическата партия.

Във вторник Бойко Борисов заяви, че стяга голям антиправителствен митинг, но в Пловдив, за да бъдат избегнати сблъсъци в столицата, именно  с оглед провеждането на мача.

Кой има интерес от превръщането на страната в гладиаторска арена?! Кой цели сблъсъци между контри и футболни агитки на "Орлов мост" в София броени часове преди футболното дерби, при положение, че феновете на двата футболни отбора така или иначе винаги са "на нож"?! Напрежението между протестиращи и контри ескалира с всеки изминал ден, затова всяко действие от страна на ГЕРБ или БСП се възприема като чиста проба провокация.

Да, но на "Орлов мост" по едно и също време ще се водят няколко "битки" – в защита и признателност към "Левски", ЦСКА и Орешарски. Твърде вероятно е тази "война" да вземе свойте жертви, поругана покрай жаждата за власт, особено ако в протеста "спонтанно" участват цигани и турци.

Кой назначи този "многохиляден" митинг в подкрепа на Орешарски?! Антон Кутев се изцепи в ефира на Нова телевизия, че БСП очаква да събере рамо до рамо минимум 50 000 активисти от цяла България. Откъде, бе, Кутев, като на Бузлуджа събрахте 5 000. Останалите вероятно ще бъдат турци и цигани, извозени с автобуси от районите на ДПС. Присъствието е задължително! Разпорежданията гласят всички кандидати за държавни и обществени служби да бъдат мобилизирани за шествието в подкрепа на кабинета Орешарски.

Дни по-рано соцлидерът Сергей Станишев се обърна към вечния си опонент Бойко Борисов с думите "Всички видяхме сцени на насилие пред Народното събрание, опит за превземане на сградата на българския парламент. Тези, които стоят зад организацията на тези събития, напускат сега залата, а техните ръководители са истинските подстрекатели на опита за щурм". Остава загадка за кого властта е като "Солунската митница на Бай Ганьо, която захранва първичната им зейнала за още блага паст" и какви ще бъдат последствията на 16 ноември, събота. Кой очаква нещо хубаво в така създалата се умишлено ситуация?!

Кой иска да пусне кръв в събота?