Пускат парното в Казанлък

Мисия

17-11-2013, 15:22

Снимка:

община Казанлък

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Казанлък са готови да посрещнат зимата

Ж.k. „Изток“ в Казанлък - приоритетен за общината

Отоплителният сезон в общинските заведения и административни сгради започва на 18 ноември

От понеделник, 18 ноември 2013 г. започва отоплителният сезон в детските заведения, училищата, социалните домове, културните институти и сградите на общинска администрация на територията на община Казанлък.

Пускането в редовна експлоатация на котлите с локално отопление през предстоящия отоплителен сезон ще става в изпълнение с изискванията на Наредбата за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на съоръженията под налягане и Наредбата за устройството и безопасната експлоатация на преносните и разпределителните газопроводи и на съоръженията, инсталациите и уредите за природен газ.

Съгласно заповед на кмета Галина Стоянова, огнярите трябва ежедневно да извършват принудително 30-минутно вентилиране на котелното помещение и задължително продухване на горивната инсталация. При температури над 12 градуса  отоплението се спира, като се поставя на циркурлационни помпи.

Има сключени договори за доставка на течно и твърдо гориво, в момента се извършва зареждане с горива по предварително подадени заявки от директорите на училища и детски заведения на територията на община Казанлък. От лицензирана фирма беше направена проверка и технически преглед на котлите и парните инсталации, а през месец октомври съвместно с РУ ПБЗН беше проведено обучение на всички огняри във връзка с предстоящия отоплителен сезон.