Бург на годината с награди за заслужили младежи, виж кои са

Отличието ще бъде връчено на млади хора, учили или работили извън родния град, завърнали се отново и допринасящи за развитието му

Ясни са първите номинации в новата категория на наградите "Бург на годината" - "Завърнали се младежи".

"Отличието ще бъде връчено на млади хора от Бургас, учили или работили извън родния град, завърнали се отново и допринасящи за развитието му със своите свежи знания и нова енергия", обясниха организаторите и допълниха, че номинации все още се приемат, а този получил най-много лайка в онлайн гласуването ще грабне наградата.

Първото предложение е за Саид Хайсам Хамаме - тематичен ескперт и Зоя Веселинова Стоянова - старши експерт Инвестиционни проекти от отдел Евроинтеграция на община Бургас. Те са сред заслужилите млади хора заради ентусиазма и професионализма, с който да работят за Европейския облик на Бургас.

Една четвърт от живота и на двамата е минал извън границите на родния Бургас, но след солидна национална и международна образователна подготовка се се завръщат, за да станат част от екипа на отдел Евроинтеграция на местната администрация.

"Сега успяват екипно да придвижат важни проекти за града и областта, свързани както с мащабно европейско финансиране, така и със собствени общински средства", представят младите експерти организаторите.

Номиниран е и Живко Бъклев за безвъзмездната му работа върху сайт, който събира в себе си фактологическа информация отностно развитието на Бургас и региона.

Бъклев заслужи да се бори за наградата с  изявената си гражданска позиция на коректив на местната власт и едновременно с това генератор на обществено мнение по богата палитра от теми, както социални, така и административни,  като лидер на успешно формулирани позиции и тяхното отстояване пред институциите. Освен това той неведнъж е подкрепял бургаския малък и среден бизнес.

Междувременно водещият при гласуването за "Бург на годината" от миналата седмица - майката на загиналата при пътен инцидент Валя, отстъпи първото място на основателя на детски футболен клуб "Звездичка" Петър Алексиев.

На трето място засега е сдружение "Хамалогика", веднага след това е щангистът Иван Марков. На последните две места са съответно Весела Йорданова и културният отдел към общината и проф. Стефан Чапкънов, създател и дългогодишен ръководител на фолклорен ансамбъл "Странджа".

Гласуването приключва на 5 декември. Своя глас може да дадете на тел 056/860-860, e-mail: burgas@radio1.bg, във фейсбук, по скайп: radiomixx92.9.

Там може да дадете и вашите предложения за заслужили бургазлии. По традиция победителите ще бъдат обявени на празника на Бургас – Никулден.