Куче нахапа жестоко възрастна жена в центъра на София

Вчера около 10 часа, когато на пъпа на София бездомно куче ухапа 70-годишна жена

„Старицата просто минаваше, спря за момент, за да погледне нещо на витрината на съседния магазин за обувки, когато кучето я нападна в гръб“, разказа 24-годишната Красимира Стойнева.

Момичето работи в кафене на ул. „Княз Борис I“ срещу сградата на ВСС, откъдето за свой ужас станала очевидец на нападението.

„Прилоша ми, като видях колко кръв се изля от разкъсания крак на жената. Едва събрах сили да не припадна, а тротоарът заприлича на сценичен декор за филм на ужасите – всичко почервеня“, призна девойката пред „Всеки ден“.

По думите й възрастната столичанка паднала на земята с раздран глезен, а помиярът, след като я наръфал подобаващо, изчезнал. „Веднага звъннах на тел. 112, откъдето изпратиха линейка, която отведе пенсионерката в болница.

Агресивното куче се оказа любимец на махалата. Рунтавият риж Мечо получавал храна от всички офиси по протежение на улицата. От няколко места дори му хвърляли сурово месо и кости, поради което кучето станало свирепо. В неделя обаче не е имало кой да му подхвърли кокал, защото повечето фирми не работят. Така гладът и студеното време отключили агресията му и свирепият пес се нахвърлил върху клетата старица.

За безумното разрастване на популацията бездомни кучета в София и големите градове са виновни хората, които изоставят домашните си любимци, когато преценят, че повече не могат да се грижат за тях. Изхвърлените кучета пък се плодят, а малките никой никъде не приема, защото капацитетът и на „Екоравновесие“, и на неправителствената организация „Анимал Рескю“, която държи приюта в Долни Богров, е изчерпан.

По последни данни в столицата скиторят повече от 6700 безпризорни четириноги, обясни преди няколко дни Явор Гечев от фондация „Четири лапи“. Най-много бездомни кучета има в кварталите „Кремиковци“ – 703 , „Красна поляна“ – 567, „Панчарево“ – 532 и „Люлин“ – 531. От всички преброени животни едва 2530 са кастрирани.