Близо 500 кучета ще бъдат пуснати обратно по софийските улици

Това ще се случи ако не се намерят средства за закупуване на нова сграда за приют

Продължава  набирането на средства за закупуване на сгради, в които да бъдат преместени кучетата, настанени в приюта в Богров.

В момента в приюта Богров има около 500 кучета, който вероятно ще бъдат пуснати по улиците на София, отново до няколко седмици, ако организацията Animal Rescue Sofia не събере необходимите средства за закупуване на нови сгради, където да се установи приютът и животните.

Приюта Богров ще бъде затворен в началото на декември, а Община София не е намерила подходящо място, за преместване, съобщава агенция Фокус.
За да продължат да помагат на бездомнте кучета Animal Rescue Sofia трябва да намерят 210 000 евро, с които да закупят вече съществуваща стара кравеферма и да я превърнат в европейски no-kill shelter.

Срокът за събирането на нужните средства е 15 декември. Animal Rescue Sofia, които до сега стопанисваха приюда Богров, се финансира само и изцяло от дарения – в бедна страна като България това е почти непосилно, но работата им има голяма популярност и хората помагат според възможностите си.
Само за 3 години работа Animal Rescue Sofia показаха реални резултати и днес кучетата по улиците на града са с 30% по-малко от деня, в който започнаха работа. Кучетата на София нямат на кого другиго да разчитат освен на малкото хора, които разбират, че промяната на съзнанието и реалната, целенасочена работа по кастрация и задомяване са единственият начин да се реши проблемът хуманно и трайно.