110 години "Майчин дом"

Два кабинета за безплатни прегледи ще работят в най-старата акушеро-гинекологична болница в България – „Майчин дом” - София.

Безплатните прегледи са част от инициативите по повод 110 години от създаването на болницата, които се отбелязват на 19 ноември.

 Специалистите от кабинета по стерилитет ще консултират пациентки с репродуктивни проблеми (след предварително записване на тел. 02/9172224), а в Медицинския център към болницата прегледи на бременни или пациенти с гинекологични проблеми ще бъдат извършвани след записване на тел. 02/9172451.

С тази инициатива ще се отбележи и две години от откриването на реновираната ин витро клиника на Майчин дом.
Болничната библиотека с кът за релаксация на медицинския персонал ще възстанови дейността си. Новата придобивка е реализирана благодарение на безвъзмездната финансова помощ „Социални иновации в предприятията” на Европейския социален фонд по спечелен проект на ОП „Развитие на човешките ресурси” към Агенцията по заетостта.

Ще бъде експонирана фото изложба: „Минало и настояще на Майчин дом”, която се надяваме да стане постоянна и непрекъснато да се обновява. В сряда „Майчин дом”, ще се включи в инициативата на Асоциацията на студентите – медици в България „Първи гинекологичен преглед”.

Кампанията цели промотиране значението на гинекологичните прегледи сред подрастващите момичета в уязвимата възраст под 19 години, както и повишаване информираността им относно често срещани гинекологични и сексуално предавани заболявания.

Девойките ще бъдат преглеждани безплатно в кабинет 214 на Диагностично-консултативния блок.