Милен Гамаков с червен картон при загуба на младежите

След загубата нашите загубиха и малките теоретически шансове да продължат напред

Националният отбор на България за младежи допусна тежка загуба от Словения с 1:5 в последния си домакински мач от Евроквалификациите. Нашите така и не успяха да зарадват малцината зрители на стадиона в Стара Загора дошли да ги подкрепят. След загубата нашите загубиха и малките теоретически шансове да продължат напред.

Гостите откриха, а малко след това нашите изравниха след хубав пробив отдясно. Само няколко минути трая обаче радостта на младежите, защото словенците отново излязоха напред. В тези минути се видя, че нашите нямат добър синхрон и отстъпват в бързина и физика на гостите. През втората част българските футболисти опитаха да променят нещата, но гостите се възползваха от разредената защита и добавиха нови три попадения в българската врата.

В края на двубоя за едно необмислено влизане с бутоните в краката на съперник, от игра бе отстранен футболистът на Черноморец Милен Гамаков.

Според треньора Мадански загубата е съвсем заслужена, като той поема изцяло вината за нея. За него това е бил най-тежкият мач за отбора откакто той е треньор на младежката формация. Договорът на Мадански изтича и ръководството на БФС ще реши дали той ще бъде продължен.