Туристически проект за 2 млн. лв. вдига имиджа на Поморие

Новата визитка ще привлече хиляди летовници, убедени са от морската община

Проектът "Поморие - туристическа атракция - град на солта, древна история и традиции" е на финална права, след като през март тази година беше направена първата копка на музея по него.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 - 2013". Стойността му е 1 млн. 880 хил. лева като има 5% собствено съфинансиране.

"Идеята ни е през новия туристически сезон да посрещаме гостите и туристите в Поморие с една нова визия не само на Музея на солта, една дестинация, която е конкурентна на съседните туристически дестинации, но най-важното е да я превърнем в целогодишна туристическа атракция", коментира кметът Иван Алексиев.

"Поморийските солници са повече туристическа атракция, колкото производствено предприятие", добави кметът.

Според него причината е в ниската цена на продукцията, която в момента се изкупува за 19 лева на тон.

Алексиев допълни, че производството на сол в Поморие се е променило само в количеството, но не и в технологията от времето, когато за нея са се водили войни.

Заключителна среща във връзка с изпълнените дейности по мащабния проект за нова туристическа визитка на дестинацията ще се проведе утре в Музея на солта.

Участие в нея ще вземат кметът Иван Алексиев, зам.-кметът и ръководител на проека Кунчо Гайдов и представители на екипа по проекта.