Орязват средствата за университета "Асен Златаров"?

Парите

19-11-2013, 17:22

Снимка:

forum.gong.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът пита в МОН за медицинския факултет към държавния ВУЗ

Бургаският депутат Диана Йорданова сигнализира, че в проектобюджета за 2014 са заложени по-малко пари за държавния ВУЗ

Значително по-малко средства са заложени през 2014 година за един от успешните генератори на кадри в страната - бургаският университет "Проф. д-р Асен Златаров".

За орязаната субсидия на висшето учебно заведение в проектобюджета за следващата година, сигнализира народният представител Диана Йорданова, която е  член на парламентарната комисия по бюджет и финанси в Народното събрание.

Според нея това е обезпокоително, тъй като при одобрение на бюджета и ограничението в субсидията, заплатите на преподавателите ще бъде наложително да бъдат редуцирани. Средствата, заложени за стипендии на студентните, също ще бъдат недостатъчни, допълва депутатът от ГЕРБ.

Бургаската народна представителка и колегите и от групата на ГЕРБ си поставят като цел да издействат връщане на субсидията в размер поне на нивото от настоящата година.

На второ четене също така народните представители от опозицията ще се опитат да издействат и финасиране за строителството на околовръстния път, който трябва да изведе автомобилния поток към бъдещия пътен надлез "Запад".