Легендарната бира-скарa оживява в Генгер

Животът

20-11-2013, 06:00

Снимка:

община Айтос

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Айтоското село Тополица се сдоби с футболно игрище

Поморие, Руен и Айтос превзеха мрачния Албион

"Топлата есен и хубавото време ни дадоха тази идея. Идват и празници, а интересът към комплекса непрекъснато расте", обясняват от етно комплекса

Общинската фирма „Генгер” отново изненада местните хора с нестандартна инициатива, която вече събира апетити около барбекюто в двора на комплекса.

В интериора му, непосредствено до Винарната, се вписа нова кулинарна придобивка, за която любителите на пикантната скара отдавна мечтаят.

В чисто новото заведение на открито, аранжирано в традиционен български стил, се приготвят не просто кюфтета и кебапчета, а мезета, чийто вкус старите са забравили, а младите не са опитвали. Защото суровината не е от опаковки в супермаркетите, а е специално приготвена на място в етно комплекса, споделят любопитния факт от общината.

Според управителят на комплекса Атанас Гиргицов най-важното е, че всичко е направено с много мерак. Затова държи каймата да е качествена, а напитките отбрани.

"Сигурен съм, че айтозлии скоро ще разберат – тук е най-добрата скара в града – вкусът на кюфтетата е като на едновремешната бира скара, даже гарнитурата ще впечатли клиентите", категоричен е майсторът и главен готвач на барбекюто Димо Шарлетов.

„Топлата есен и хубавото време ни дадоха тази идея. Идват и празници, а интересът към комплекса непрекъснато расте – трябва да сме готови да посрещнем всички ценители на добрата храна и напитки.

Надявам се, хората да са доволни, че работим за тях, че се стараем да им предлагаме повече възможности. Ще работим през деня без почивен ден. Имам идея за студените зимни дни - да „зазимим” заведението с лека полиетиленова конструкция. Но всичко зависи от времето и от финансовите ни възможности.”, допълва още управителят.