Отложиха с месец публичната продан на колодрума

Крими

20-11-2013, 10:05

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов сигнал до прокуратурата заради сделка с Колодрума

Имотът беше пуснат за публична продан от частен съдия изпълнител

Вчера трябваше да бъдат отворени предложенията за един от най-апетитните парцели в Бургас - този на колодрума на бул. "Освобождение", пише "24 часа".

Имотът беше пуснат за публична продан от частния съдия изпълнител Таня Маджарова заради иск на фирма "Булида". Колодрумът е в активите на фирма "Венис комерс" АД, първоначално създадена като "Колоездачен клуб - К.К. Бургас". Той бе апортната вноска, с която общината влезе в смесеното дружество.

Взискателят обаче изненадващо спрял процедурата преди дни, после пак я възстановил. Така напрактика отложил продажбата с 1 месец, новата дата, до която се събират предложенията е 18 декември, офертите ще се отварят на следващия ден. 
Това е вторият опит за продажбата на знаковия парцел. Началната цена, с която бе обявен, е 9 980 250 лв. След като кандидати не се явиха, тя бе смъкната с 20 процента. При обявената сега продецура нова редукция няма да има, уточни Таня Маджарова.

Междувременно общинарите направиха нов опит да стопират сделката. От една страна сезираха прокуратурата, за да провери механизмът, по който е станало завишаването на капитала на "Венис комерс", довело до обезценяването на общинския дял. От друга сезира НАП да заведе дело за несъстоятелност, с което според юристи може да се спре изпълнителното дело и съответно публичната продан.

Отлагането на продажбата донякъде е в полза и на местната администрация, тъй като някоя от сезираните институции може да реагира.
През последните месеци общината е направила поредица от стъпки в желанието си да спаси имота, но дори и вещите в имотните дела юристи признават, че полезен ход няма. Позицията на местната власт е, че общинските интереси не са били защитени още със създаването на "Колоездачен клуб - К.К. Бургас" преди 7 г.