Музеят на Толстой, Кремъл и Тула впечатлиха децата на Приморско

Туризъм

20-11-2013, 17:03

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виж разкопките в Приморско

Гаф: Отписаха Приморско като Бг курорт

В рамките на 7 дни учениците са се запознали с бита, с културата и историята на Русия

Ученици от Приморско бяха за седмица в едни от най-колоритните градове в Русия.

По покана на Екатерина Толстой - директор на музея-имение на великия руски писател Лев Николаевич Толстой, децата от СОУ „Н. Вапцаров”в града гостуваха в руската Ясна поляна, споделят от пресцентъра на общината.

В рамките на 7 дни учениците са се запознали с бита, с културата и историята на Русия, както и с живота и творческото дело на Толстой. Посетили са училище, носещо името на Толстой и са се запознали с начина на обучение там. Имали са възможността ръчно да изработят предмети от глина, плат и сухи цветя.

Ярък спомен е останал от посещението на приморските деца в оръжейната столица на Русия - Тула.

Веднага след завръщането си малчуганите разказаха за преживяното на кмета на Приморско д-р Димитър Германов, благодарение на когото бе осъществено тяхното пътуване до Русия.

Много им харесали изложените в оръжейния музей миниатюрни ловни и бойни модели. „За първи път видяхме револвер, дълъг едва два сантиметра, който може да пробие хартия на пет крачки. Нещото, което изключително ни впечатли, беше подкована бълха, истинска бълха!”, разказаха децата.

Посещението на Кремъл в Москва също е било част от програмата на гостуването в Русия. С тази визита ние поставихме основите на едни бъдещи контакти с руските ни приятели.

Като кмет, подкрепям и винаги ще подкрепям такива инициативи. През лятото очакваме посещение на деца от Русия и се надявам това да се превърне в традиция. Имаме много общи неща, както какво да научим от тях, и те от нас”, заяви д-р Германов.