"Афганистанското момиче" идва в Бургас в уникална изложба на National Geographic

Бургас Лайф

21-11-2013, 06:00

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Душата на океана" е първата от 5 изложби на National Geographic в Бургас

Децата и младежите ще могат да се включат в състезание чрез създадени от тях арт инсталации и фотоси

50 от най-добрите снимки за всички времена на National Geographic пристигат за първи път в Бургас.

Сред тях са незабравимото "Афганистанско момиче" на Стив Маккъри, спиращата дъха снимка на Ник Никълс, изобразяваща приматологa Джейн Гудол и нейното шимпанзе, уникалният поглед към Мека на Томас Аберкромби.

Зам.-кметът по култура и образование на община Бургас Йорданка Ананиева ще даде официалния старт на експозицията в 17,30 часа на 25 ноември в мол Галерия.

"Докосването до вълнуващия свят, сътворен от най-големите майстори на фотографското изкуство, е безспорно преживяване. Въздействието на уникалните кадри върху съзнанието е сравнимо единствено с това на висшите постижения на човешкото изкуство", казаха организаторите. Мол Галерия Бургас надгражда тази емоция и с предизвикателство към младите творци. Децата и младежите от Бургас и региона ще имат възможността да се включат в състезание чрез създадени от тях арт инсталации и фотоси, обединени от темата "Моят град през моите очи”.

Децата от 2 до 6-годишна възраст ще се надпреварват чрез колаж, рисунка, арт инсталация с разнообразни материали и техники. Те могат да използват снимки, изрезки от пресата и всичко, което може да се намери у дома и навън:  листа, шишарки, пясък, пластмасови бутилки или парчета плат.  По-големите – от 7 до 18-годишни, ще трябва да се вживеят като  истински професионални фотографи и да заснемат това, което най-много ги впечатлява.

ецата и младежите от Бургас и региона ще имат възможността да се включат в състезание чрез създадени от тях арт инсталации и фотоси, обединени от темата "Моят град през моите очи”.