Разголени модели скандализираха Бургас, ОбС решава дали да ги махнат

Новините

21-11-2013, 14:02

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Граждани изпратиха протестна нота срещу рекламите на ваксини

Възмутени граждани подават жалби до обществения посредник, смятат, че снимките, оставящи малко на фантазията деморализира младежите

Реклами със снимки на полуголи модели скандализираха Бургас. Група недоволни граждани заливат с писма обществения посредник в града и се жалят от влиянието, което имат фотосите върху младите.

След множеството сиганали общественият посредник Таньо Атанасо е внесъл искане до общинския съвет да се махнат всички билбордове и реклами с порнографско съдържание.

"Ужас, срамотии на показ. Разкрачени голи безсрамници на обществено място", това е само един от коментарите на гневния Петър Тенев, който е изпратил и снимки на реклами на търговски обекти.

Провокиран е от "грозилище", поставено на 50 метра от основно училище "Любен Каравелов" в Бургас и апелира институциите да реагират, предава Нова телевизия.

Снимката на друга реклама, която се намира на централно бургаско кръстовище, Петър Тенев е съпроводил с коментара: "А за тази изродщина… Вече нямаме думи. Тук работата е изтървана тотално".

В писмото си бургазлията пише, че това е"масова деморализация, която се излива пред очите на всички ни. Деморализация, която осакатява най-вече подрастващите, бъдещето на България. Деморализация, която извращава обществения морал до степен, която вече няма такъв"

Според обществения посредник Таньо Атанасов е много трудно да се определи границата между реклама с еротично и с порнографско съдържание. Въпреки това проблемът е внесен за обсъждане в Правната комисия на Общинския съвет.

Потърсено е мнение дори от Националната етична комисия, която изразява становище по реклами, които не отговарят на изискванията. Комисията констатира, че част от рекламите, за които бургаският гражданин сигнализира, действително не отговарят на изискванията на морални и естетически издържани критерии, които са заложени.

Самият Таньо Атанасов е категоричен, че това не е първият сигнал за подобни реклами. Имал е и лична среща с такива. След обсъждане в комисиите местният парламент ще трябва да реши дали да бъдат забранени реклами, в които се залага на части от голото човешко тяло.